Șase persoane au fost reținute, luni, după ce au participat la un scandal în orașul Dumbrăveni, județul Sibiu, în vara anului trecut, în urma căruia mai multe persoane au avut nevoie de luni de zile de îngrijiri medicale.

Potrivit unui comunicat transmis luni de Poliția Sibiu, șase persoane au fost reținute în urma acțiunilor desfășurate cu sprijinul Poliției Municipiului Sighișoara (IPJ Mureș), Poliției Orașului Dumbrăveni și Serviciului Criminalistic din cadrul IPJ Sibiu pe raza localităților Sighișoara (Mureș), Dumbrăveni, Șaroș pe Târnave și Ernea.

Potrivit anchetei polițiștilor, în cursul lunii iulie 2017, în orașul Dumbrăveni, din cauza unor neînțelegeri mai vechi, între două grupuri de aproximativ 30 de persoane, a izbucnit un scandal care a degenerat în violență. În urma conflictului, mai multe persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, două dintre ele având leziuni care au necesitat între 130 – 140 de zile de îngrijiri medicale.

„Ca urmare a celor constatate în urma acestui scandal, s-a deschis un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice, loviri sau alte violențe, respectiv vătămare corporală. În baza probatoriului administrat până în prezent, în dimineața zilei de 12 noiembrie a.c., polițiștii sibieni au declanșat o acțiune de amploare cu scopul punerii în aplicare a 17 mandate de aducere emise pe numele persoanelor implicate în agresiune, 13 bărbați și 4 femei, cercetate penal pentru săvârșirea de infracțiuni cu violență. În urma investigațiilor desfășurate și audierii celor identificați, s-a luat măsura reținerii 24 de ore pe bază de ordonanță față de 6 bărbați, cu vârste cuprinse între 18 și 66 de ani, domiciliați în orașul Dumbrăveni”, au transmis, luni, reprezentanții IPJ Sibiu.

Cei șase urmează să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaș cu propunere de arestare preventivă pentru săvârșirea infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice, loviri sau alte violențe, respectiv vătămare corporală. Cercetările continuă la nivelul Serviciului de Investigații Criminale Sibiu.

Publică un comentariu

Comentariu