Ora de Mediaș
Știri în direct

VIDEO Viceprimarul Mediașului, Christine Thellmann apel calm către medieșeni – ”Sprijinim persoane în vârstă”

Viceprimarul Mediașului, dna Christine Thellmann, a discutat despre modul în care administrația publică locală va implementa măsura de sprijin a persoanelor în vârstă, în contextul situației deosebite cauzate de coronavirusul COVID 19.

„Conform articolului 8 din Ordonanța Militară nr. 2/2020, autoritățile publice locale au  obligația să identifice și să țină evidența persoanelor în vârstă de peste 65 de ani, fără susținători sau altă formă de ajutor și să asigure sprijin acestora, în vederea minimalizării expunerii lor în afara locuințelor. Toate persoanele care se regăsesc în categoria menționată pot apela la unul dintre cele 4 numere de telefon puse la dispoziție de către colegii de la Direcția de Asistență Socială (0758.028.194, 0758.028.199, 0757.026.943, 0723.797.645). Totodată, pe această cale adresăm cetățenilor rugămintea de a ne sprijini în identificarea persoanelor vârstnice din comunitatea noastră, care nu au aparținători legali, sunând la numere de telefon amintite. Odată cu creșterea solicitărilor de asistență pentru livrarea de hrană și medicamente la domiciliu, dar și pentru distribuirea de informații, apelăm la sprijinul reprezentanților societății civile, al asociațiilor si ONG-urilor. “, a declarat viceprimarul Christine Thellmann.

LIVE VIDEO Noi măsuri referitoare la pandemia de coronavirus – Anunțul primarului Gheorghe Roman. Detalii pe www.orademedias.ro

Gepostet von Ora de Mediaș am Montag, 23. März 2020

Toate persoanele care doresc să se implice ca și voluntari sunt rugate să trimită un e-mail la adresa [email protected], unde pot comunica datele de contact, respectiv numele, prenumele și un număr de telefon. Aceștia vor fi contactați de reprezentanți ai primăriei, dacă va fi nevoie.

Comentariu

Nu mai esti conectat la internet