Ora de Mediaș
Știri în direct

Vremea devine tot mai caldă, dar continuă să plouă

Am trecut de jumătatea lunii mai, dar ploile nu dau semne că se liniştesc. În plus, riscul de inundaţii este ridicat în sudul, în centrul şi în nordul ţării.

Finalul acestei săptămâni se anunţă cald, dar cu ploi torenţiale, vijelii şi grindină. Pe alocuri, râurile pot ieşi din matcă.

În cursul zilei de vineri, 17 mai 2019, ploile torenţiale cu tunete, fulgere şi vânt, vor fi prezente în vestul şi în sud-vestul ţării, în timp ce, în restul zonelor, fenomenele se vor înmulţi spre seară. Pe suprafeţe mici, se vor aduna 35-40 de litri de apă/mp şi va cădea grindină. Maximele vor avea valori între 19 grade în Dealurile de Vest şi 28 de grade în est.

Procesul de încălzire a vremii va continua, iar luni se vor atinge 30 de grade Celsius în sudul Munteniei. Atmosfera instabilă va fi prezentă în weekend în jumătatea de est a ţării, mai ales după prânz, iar luni, în jumătatea de vest, în zonele montane, submontane şi în nordul Moldovei. Vor fi ploi ca de vară, fenomene electrice, intensificări ale vântului şi, posibil, grindină.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Nu mai esti conectat la internet