30 de copii din Mediaș cu vârsta cuprinsă între 9 – 15 ani vor participa în acest weekend la atelierele de dezvoltare personală organizate la Centrul de Documentare și Informare – Muzeul Gazelor Naturale Mediaș în cadrul Proiectului „TEACH FOR SPEECH – învață de la mine și fii creativ!” co-finanțat de AFCN.

Participanții vor deprinde tehnici de a structura un discurs despre valorile europene și vor învața cum să-și învingă teama de a vorbi în public. Totodată, vor primi sfaturi, vor participa la diferite jocuri și vor afla cum să ajungă mai ușor la inima ascultătorilor de la radio.

Sâmbătă, 13 iulie, la ora 10.00 va începe Atelierul de public speaking – sfaturi și trucuri susținut de Antonela Sofia Barbu, specialist în comunicare online și formator, iar de la ora 12.00 copiii își vor dezvolta abilitățile de ascultare, de atenție la Atelierul de lectură la radio, alături de Angela Păucean, muzeograf și prezentator evenimente culturale.

Cele două ateliere sunt gratuite, iar la finalul acestora, copiii vor avea oportunitatea de a se înscrie la Concursul de public speaking ,,1 din 17 ODD-uri’’ pentru a se familiariza cu obiectivele de dezvoltare durabilă. Trei dintre câștigătorii acestui concurs organizat în începutul lunii august vor fi invitați să participe la activitățile pregătite în cadrul Taberei Coolturale de la Nocrich, în perioada 16 – 17 august 2024 și să prezinte noțiunile de bază învățate, unui număr de 15 copii din mediul rural.

,,Muzeul Gazelor Naturale își exprimă recunoștința în ceea ce privește implicarea instituției, prin specialiștii săi, la implementarea acestui proiect de dezvoltare personală pentru copii. Este locul în care creativitatea, comunicarea, discursul public, la radio sau în fața camerelor de filmat, se practică cu stăruință și mult profesionalism. Vom fi deschiși mereu la astfel de oportunități în care beneficiari sunt copiii, dar nu numai. Ținem pumnii și urăm mult succes întregului proiect! Fii suficient de curajos pentru a trăi creativ!”, comunică Dumitru Chisăliță, șef Centrul de Documentare și Informare – Muzeul Gazelor Naturale Mediaș.

Proiectul „TEACH FOR SPEECH – învață de la mine și fii creativ!” vizează utilizarea culturii și a creativității în cadrul non-formal pentru copii cu vârsta cuprinsă între 9 și 15 ani, este implementat de Barbu Antonela Sofia PFA și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, în sesiunea II/2024, cu un buget total de 102.793 lei, din care 92.220 lei reprezintă finanțarea nerambursabilă.

,,Prin acest parteneriat avem șansa de a aduce în atenția copiilor, aspecte privind discursul în fața unui auditoriu, înnăbușirea emoțiilor care te copleșesc într-un asemenea mediu, dialogul în fața unui microfon, la radio, fără temeri și inhibiții. Sperăm ca cei mici să prețuiască informațiile primite și să aibă încredere că pot face lucruri minunate”, comunică Angela Păucean, muzeograf la Centrul de Documentare și Informare – Muzeul Gazelor Naturale Mediaș

„Proiectul „TEACH FOR SPEECH – învață de la mine și fii creativ !” se va încheia în luna octombrie 2024, interviurile înregistrate, fotografiile și toate produsele culturale vor putea fi accesate online pe site-ul www.antonelasofiabarbu.ro și pe site-urile partenerilor.

„Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.”Publică un comentariu

Comentariu