Ora de Mediaș
Știri în direct

Mediașul “sărbătorește” 1 Decembrie în carantină

Este pentru prima oară în istoria Mediașului când ziua de 1 Decembrie, Ziua Națională a României se sărbătorește în condiții de carantină și de izolare. Chiar dacă în acest an nu vom mai avea parade militare, depuneri de coroane și alte manifestări populare, nu trebuie să uităm că totuși, astăzi, este ziua noastră, a Românilor.
În acest an ziua de 1 Decembrie ne găsește într-o situație specială față de alți ani. Coronavirusul ne-a schimbat stilul de viață, modul de a privi lumea, în general tot ce era legat de ziua de sărbătoare de astăzi. Dacă până anul trecut eram obișnuiți cu o paradă militară, cu o atmosferă de sărbătoare în oraș, astăzi totul va fi altfel.
Din păcate, în acest an, date fiind condițiile impuse de pandemia de Covid 19, și starea de carantină impusă în Mediaș, nu ne vom mai putea bucura de manifestările grandioase de până în anii trecuți. Astăzi, la aniversarea a 102 ani de la Marea Unire de la 1918 nu vom putea decât să ne bucurăm de cele aproape 600 de steguri montate de Municipalitate în oraș, iar semnificația actului de la 1 Decembrie 1918 o vom trăi fiecare în interiorul nostru.
Cu toate acestea, nici în aceste condiții grele nu trebuie să uităm semnificația Zilei de 1 Decembrie 1918, faptul că suntem români, și că, indiferent ce va fi, trebuie să ne amintim că „Apa trece, pietrele rămân”. Și să trăim mai departe cu speranța că totul va fi bine și vor veni și vremuri mai bune.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Nu mai esti conectat la internet