Biroul Electoral Județean (BEJ) Sibiu a informat poliția despre trei incidente petrecute duminică dimineața la secțiile de votare. În Brateiu, persoanele de etnie romă ar fi fost constrânse să nu voteze.

În ultimele ore au avut loc mai multe incidente în cadrul secțiilor de votare din județul Sibiu, evenimentele fiind semnalate către IPJ Sibiu. 

Spre exemplu, la Ighișu Nou, a venit o sesizare potrivit căreia este continuată campanie electorală. „Nu a fost îndepărtat un afiș electoral. Sesizarea nu s-a confirmat după verificări”, transmit reprezentanții BEJ Sibiu. 

La Brateiu a fost semnalată o situație gravă prin intermediul IJJ Sibiu. „Am fost sesizați că în proximitatea secției de votare 252 sunt persoane care influențează cetățenii de etnie romă să nu voteze”, transmit reprezentanții BEJ. 

Au fost probleme și la Sectia 105 din municipiul Sibiu, acolo unde polițistul aflat în paza secției de votare a sesizat faptul că a constatat lipsa unei ștampile cu mențiunea votat. Sesizarea a fost transmisă echipei de incidente.

Publică un comentariu

Comentariu