Ora de Mediaș
Știri în direct

Apelul lui Klaus Iohannis înainte de 15 mai – „Să nu dăm cu piciorul la ce am realizat în ultimele două luni, cu mari sacrificii”

Klaus Iohannis a susținut, sâmbătă, o declarație de presă la finalul vizitei sale la unitatea de suport pentru pacienți cu COVID-19 de la Târgu Mureș. Președintele a făcut un nou apel la populație pentru vigilență și precauții chiar si după data de 15 mai, moment în care va fi ridicată starea de urgență.

Președintele României spune că epidemia nu se arată a fi în retragere și că 15 mai este „doar un termen administrativ”.

„Am venit aici fiindcă doresc să subliniez două lucruri. În primul rând, faptul că s-a realizat această unitate externă medicală prin colaborarea mai multor autorități – un exemplu foarte de colaborare și în plan, și cu autoritățile centrale. Această sală polivalentă transformată în unitate suport va deveni funcțională în câteva zile. De menționat – din păcate, aici, la Târgu Mureș, au fost relativ multe cazuri de COVID-19 și mi-a plăcut că au fost prevăzători și au instalat, toți cei implicați – Consiliul Județean, Prefectura, universitatea, Ministerul Sănătății, spitalul care va deservi unitatea – în timp util această extensie, pentru a fi pregătiți. A doua chestiune – din păcate, epidemia este între noi.

Avem și astăzi – probabil ați văzut datele – peste 300, 320 de cazuri noi, și vreau să atrag atenția asupra unui lucru pe care l-am constatat. Peste o săptămână expiră starea de urgență. Din păcate, asta nu înseamnă că epidemia s-a terminat! Epidemia este între noi. Trebuie să avem foarte mare grijă ca atunci când putem să ne mișcăm un pic mai liber să nu avem o…

Citește în stiri din România

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Nu mai esti conectat la internet