Ora de Mediaș
Știri în direct

Astăzi se deschide sezonul de schi la Șureanu

Sezonul de schi în Munţii Sebeşului se deschide sâmbătă, fiind funcţionale 5 din cele 10 pârtii ale Domeniului Şureanu, a informat, vineri, Florian-Rareş Tileagă, monitor la şcoala de schi „Paşi Liberi”citat de AGERPRES.
Potrivit acestuia, ninsorile din ultimele ore au asigurat „un strat nu prea gros, dar suficient” pentru a putea fi bătătorite 5 dintre pârtiile domeniului, astfel încât se va putea schia „cel puţin în condiţii de siguranţă”.
„Majoritatea sezoanelor de schi de la Şureanu au început la mijlocul lunii decembrie, iar acest sezon se pare că nu face excepţie. O veste şi mai bună este că va ninge în weekend, urmând apoi ca vremea să se răcească şi, deci, să păstreze omătul în stare bună”, a afirmat Florian-Rareş Tileagă.
Acesta a menţionat că zonele de off-piste sunt inaccesibile şi total nerecomandabile, stratul de zăpadă fiind insuficient.
Lungimea totală a pârtiilor de la Şureanu este de 12 kilometri. Domeniul dispune de trei instalaţii de transport pe cablu, din care sunt funcţionale două – telescaunul „Auşel” şi teleschiul „Curmătura”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Nu mai esti conectat la internet