Ora de Mediaș
Știri în direct

Avocatul unuia dintre acuzații în cazul crimei de la Mediaș – ’’Trebuie făcută o diferenţă clară între persoanele implicate’’

0

Avocatul Moga Șerban, este cel care în reprezintă în instanță pe Otvoș Ovidiu, unul dintre cei trei bărbați reținuți în cazul crimei petrecută în noaptea de 12 spre 13 ianuarie în fața unui club din Mediaș. Acesta susține că Otvoș l-a împins pe autorul crimei (Rusu Marius) în momentul în care l-a văzut cu cuțitul în mână.

Avocatul lui Otvoș este de acord că ceea ce s-a întâmplat la Mediaş în cazul băiatului înjunghiat în luna ianuarie a fost un eveniment tragic şi cumplit. Acesta afirmă că presa titrează în continuare “criminalii”, dar în opinia sa trebuie făcută o diferenţă clară între persoanele care au fost implicate.
’’Unul dintre inculpaţi nu a făcut decât să lovească victima şi atunci când a văzut cuţitul l-a împins pe cel care a înjunghiat victima, însă cu toate acestea parchetul a reţinut coautorat la infracţiunea de omor pentru toţi care au fost prezenţi. Nu îţi este tot una să te trezeşti că o altă persoană scoate cuţitul, iar tu faci 15 ani de puşcărie, cu atât mai mult când ai copii mici. Acest lucru l-am subliniat în toate contestaţiile, nimic altceva. Nu s-a cerut niciodată eliberarea. Publicul trebuie să fie corect informat’’, spune Moga Șerban.
VEZI ȘI: VIDEO FOTO – Crima de la Mediaș: Cei trei suspecți rămân după gratii
’’De multe ori pleacă comunicate de presă de la poliţie sau de la parchet, care conţin dezinformări sau în care lucrurile nu sunt prezentate aşa cum sunt, ca mai apoi „şpăgarul”, „criminalul”, sau „hoţul” să fie achitaţi, deşi publicul va rămâne cu ceea ce a citit în presă. Se încalcă prezumţia de nevinovăţie. Sunt de acord cu comunicatele de presă prin care se cere ajutorul comunităţii la găsirea unei persoane, însă nimic altceva până nu există o hotărâre definitivă. Urmărirea penală este secretă, o prevede legea. E secreta şi pentru ca publicul să nu îşi formeze o idee greşită despre lucruri, până ce ele nu au fost tranşate de un magistrat, în mod definitiv’’, mai spune acesta.
CITIȚI ȘI: VIDEO – Crima de la Mediaș – Imagini cu scandalul din club. Atacatorul a scos cuțitul și a turbat de furie!
’’Procurorii se folosesc de propriile comunicate de presă când cer arestarea cuiva. Aud în sala de judecată pledoarii ale procurorilor, care sună de maniera: „ Solicităm să îl arestaţi, toată presa titrează de faptele inculpatului”, când de fapt presa scrie doar ce i-a spus procurorul, care prezintă situaţia cum crede de cuviinţă. Nu cred că este corect’’, crede avocatul lui Otvoș Ovidiu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata