Ora de Mediaș
Știri în direct

Ce activități de iarnă poți practica în Sibiu

Sibiul este un oraș minunat care atrage în fiecare sezon turiști din toate colțurile țării. O mare parte dintre aceștia aleg să îl viziteze în sezonul cald. Temperaturile ridicate le oferă posibilitatea de a petrece mai mult timp afară și de a bifa cât mai multe puncte turistice. Totuși, iubitorii de iarnă și de zăpadă au la fel de multe oportunități și experiențe frumoase de care se pot bucura în Sibiu și în apropierea sa chiar și în sezonul rece. Dacă faci parte dintre persoanele care iubesc sporturile de iarnă și tot ce înseamnă adrenalina de acest fel, cu siguranță te-ai întrebat ce fel de activități și sporturi poți practica în acest loc. Iarna aceasta poți avea parte de momente frumoase în Sibiu practicând una dintre experiențele de mai jos.

Schi și snowboarding

Pe lângă obiectivele turistice, Sibiul este cunoscut și pentru pârtiile excepționale care găzduiesc mulți amatori ai sporturilor de iarnă odată cu prima ninsoare. Păltinișul este foarte aproape de Sibiu, motiv pentru care poți merge în această zonă în căutare de noi aventuri.

Cele mai cunoscute pârtii de aici sunt Arena Platoș și Oncești. Păltinișul se situează la o distanță de aproximativ 30 km de Sibiu, dar îți oferă distracție pentru toată ziua.

Arena Platoș are la bază un Apres Schi unde se organizează adesea petreceri cu tematică. Deși ideea a fost împrumutată de pe pârtiile din Austria, distracția de la altitudinea de 1368 de metri a fost adaptată cu succes dorințelor românilor.

De asemenea, Pârtia Oncești este potrivită celor care iubesc schiul sau snowboardingul. Fie că ești schior de performanță sau ești în căutare de senzații noi, aceste pârtii sunt potrivite pentru o astfel de experiență.

Activități pentru divertisment

Sporturile de iarnă oferă divertisment și te fac să ai parte de adrenalină. Cu toate acestea, multă lume nu este conștientă de faptul că sporturile minții sunt la fel de solicitante pentru creierul uman.

Când începi să joci poker online pentru prima dată, ai oportunitatea de a pătrunde într-o altă lume. Jocul Omaha Hi/Lo oferă o experiență unică, la fel ca schiul sau snowboardingul. Poate necesita un pic de antrenament până înțelegi cum se joacă, dar este distractiv și te eliberează de stres.

La urma urmei, jocurile minții, fie că este vorba despre poker, șah sau cuvinte încrucișate, necesită putere mentală, abilitatea de a te concentra și de a evita elementele care te distrag. Schiorii de performanță și persoanele care practică snowboarding-ul nu au parte de succes garantat, dar determinarea îi ajută să depășească orice fel de provocare, iar acest lucru poate fi aplicat și când vine vorba de sporturile minții.

Vizită la hotelul de gheață de la Bâlea

Multă lume nu știe acest lucru, însă hotelul de gheață de la Bâlea Lac este singura atracție de acest fel din Europa de sud-est. Drumul până la acest hotel care te poartă peste Transfăgărășan îți oferă o priveliște cum rar ți-e dat să vezi. După o asemenea călătorie, cei mai curajoși dintre turiști au parte de o experiență unică în viață.

Dacă nu ești pregătit să accepți provocarea de a înnopta în acest hotel deosebit, cel puțin te poți bucura de o băutură caldă la barul hotelului și de o priveliște superbă.

Povestea acestui loc frumos a început în anul 2005. De atunci, hotelul este construit în fiecare an. Trebuie să știi că blocurile de gheață sunt extrase din lacul glaciar Bălea Lac. Acestea au o greutate de 70 kilograme și măsoară 70 centimetri. O asemenea atracție primește anual vizita a aproximativ 8000 de turiști.

Excursie în munții din apropiere

O altă experiență interesantă de care te poți bucura în apropierea Sibiului este o drumeție pe rachete de zăpadă. Cu siguranță ai văzut la un moment  dat o astfel de activitate în filme, dar nu te-ai gândit niciodată că poți avea parte de ea chiar în Sibiu.

Ghizii profesioniști sunt pregătiți să te poate pe cele mai cunoscute și frumoase trasee de munte. Aceste drumeții se desfășoară pe masivele Cindrel și Lotru. Având în vedere că turismul nu a pătruns atât de mult aici, timpul pare să stă în loc și te vei simți ca într-o pictură în alb.

Potecile de munte abia așteaptă să fie descoperite. Cu siguranță vei avea parte de clipe excelente și îți vei crea amintiri frumoase. Nivelul de dificultate este unul mediu, așa că nu trebuie să îți faci griji în privința condiției fizice. Cele câteva ore petrecute în cadrul alb vor decurge într-un mod plăcut.

Plimbare cu sania

Sibiul are opțiuni pentru toată lumea, fie că este vară sau iarnă. Persoanele care nu sunt foarte active sau pur și simplu își doresc să aibă parte de câteva momente relaxante, se pot bucura de o plimbare cu sania.

Nimic nu spune mai bine „iarnă” decât o plimbare cu trăsura sau cu sania. Sania trasă de cai te va purta pe cele mai frumoase poteci pentru a te conecta și mai bine cu natura. Sania alunecă ușor pe omăt în timp ce tu te bucuri de aer curat și peisaje mirifice. Fără doar și poate, aceasta este o necesitate în sezonul rece.

Muzeul din Dumbrava Sibiului este locul de pornire al acestei excursii. Ghidul amabil te așteptă aici și este informat cu toate datele privind casele vechi din zonă. Nu toată lumea a avut parte de o astfel de plimbare la bunici, dar nu este niciodată prea târziu pentru o experiență nouă.

Patinaj în orașe istorice

Nu în ultimul rând, după câteva zile încărcate, câteva minute petrecute pe gheață sunt tot ce ai nevoie pentru a te destinde. Poate părea dificil să urci pe patine pentru prima dată, dar este nevoie de doar câteva ture pe patinoar pentru a te simți ca în al nouălea cer.

Patinajul este un sport grațios care te face să simți că plutești. Vestea bună este că în fiecare iarnă poți să patinezi atât în Sibiu cât și în Mediaș sau Cisnădie.

Iar dacă îți rămâne o zi la dispoziție, poți da o fugă până la Castelul de Lut Valea Zânelor. Acesta este un loc unic în țara noastră de o frumusețe spectaculoasă chiar și sub o pătură de zăpadă.

Iată câteva dintre cele mai importante activități și sporturi de iarnă pe care le poți practica în Sibiu și împrejurimi. Opțiuni sunt pentru toate gusturile, trebuie doar să o alegi pe cea potrivită ție.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Nu mai esti conectat la internet