Ora de Mediaș
Știri în direct

Cinci străzi și o școală din centrul Mediașului vor fi modernizate și reabilitate

Consilierii locali din Mediaș se vor întâlni miecuri, 23 septembrie 2020, în ședinta extraordinara pentru a discuta proiectul ”Imbunătățirea calității vieții și a mediului urban în muncipiul Mediaș II.”

Odată cu aprobarea acestui proiect sunt vizate două componente importante. Modernizarea și reabilitarea Școlii Gimnaziale numărul 4 și reabilitarea străzilor din centrul istoric al orașului.

Clădirea școlii necesită investiții masive din cauza vechimii. În urma unui studiu, consilierii locali au actualizat indicatorii tehnico-economici ai unui proiect privind reabilitarea și modernizarea Școlii Gimnaziale numărul 4.

Școala Gimnazială 4 este atestată documentar încă din anul 1762 și necesită intervenții urgente de reabilitare. Principalele degradări, în afara uzurii normale cauzate de trecerea timpului, au fost cauzate de doi factori principali care au acționat de-a lungul timpului: seismele și inundațiile. Prin proiectul aprobat se prevăd intervenții la toate corpurile de clădire ale unității de învățământ.

Corpul A, principal, sunt prevăzute lucrări de amenajare a unor grupuri sanitare noi, consolidări ale zidurilor, reparații ale instalațiilor electrice, lucrări de reparații sau înlocuire ale finisajelor interioare, înlocuirea ușilor și geamurilor și modernizarea sălilor de clasă. În ceea ce privește corpul B al școlii se intenționează desfacerea actualului corp alipit dinspre strada Pompierilor și a celui detașat situat pe același front și construirea unor corpuri noi pe același aliniament. În privința curții interioare a unității de învățământ se intenționează desfacerea actualului sistem pietonal și executarea unuia nou din asfalt, precum și realizarea unor sisteme noi de canalizare pluvială și menajeră.
Cinci străzi din centrul istoric vor fi modernizate

A doua componentă a proiectului se referă la modernizarea străzilor din centrul istoric al orașului. Este vorba despre străzile Stephan Ludwig Roth până la intersecția cu strada Mihai Eminescu, strada Petofi Șandor, strada I. Ghe. Duca, strada Nicolae Iorga și Piața Regele Ferdinand I. Inițiatorii proiectului susțin că structura rutieră a respectivelor străzi se prezintă necorespunzător din punct de vedere al planeității, degradarea producându-se în diferite etape de timp.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Nu mai esti conectat la internet