Posted inComunicate

Primăria Municipiului Mediaș consolidează legăturile internaționale printr-o vizită oficială în orașul Ptuj din Republica Slovenia

În perioada 9 – 13 februarie 2024, o delegație a Primăriei Mediaș, formată din viceprimarul Dan Sima și administratorul public Ovidiu Pietraru, a participat la o vizită oficială în orașul Ptuj din Republica Slovenia. Scopul vizitei a fost inițierea primilor pași în vederea înfrățirii celor două localități, care prezintă multiple similarități în ceea ce privește istoria și tradițiile locale de inspirație germană.

Momentul culminant al vizitei a fost participarea la prestigiosul festival etnografic Kurentovanje din Ptuj, eveniment înscris în patrimoniul UNESCO, ce aduce în prim plan tradițiile locale slovene. În cadrul acestuia, delegația medieșană a avut onoarea de a participa la o recepție specială oferită de primarul orașului Ptuj, doamna Nuška Gajšek, în incinta primăriei. 

Un alt moment important al vizitei l-a constituit întâlnirea oficială, deosebit de productivă, cu doamna primar Nuška Gajšek, întâlnire care a fost onorată și de prezența ambasadorului român la Ljubljana, Excelența Sa domnul Alexandru Grădinar, precum și de diverși factori de decizie din cadrul primăriei Ptuj. Au fost discutate posibile căi de colaborare între cele două orașe, identificându-se patru domenii de interes comun: cultura vinului, organizarea de evenimente sportive cu participare bilaterală, parteneriate pentru educație ecologică între școlile din cele două localități și o posibilă colaborare între ordinele cavalerești existente în Mediaș și Ptuj.

Această vizită a inițiat legături trainice  între Mediaș și Ptuj și a deschis noi orizonturi pentru colaborarea între cele două comunități. Suntem nerăbdători să vedem transformate în proiecte de cooperare reale toate aceste inițiative.