Ora de Mediaș
Știri în direct

CORONAVIRUS Costache: Miercuri vin 200.000 de teste din Coreea

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a anunţat că vor sosi, miercuri, în România cele 200.000 de teste pentru COVID-19 contractate din Coreea de Sud, potrivit Agerpres.

Avem 19 centre de testări în ţară

„COVID-19 este în primul rând un challenge logistic: consumă resursă umană, măşti, combinezoane, medicamente, kituri de testare. Una dintre priorităţile noastre este de a creşte capacitatea de testare la nivel naţional. (…) În momentul de faţă, avem 19 centre în care se fac testări. Nu este uşor de găsit aceste kituri, aceste consumabile care sunt folosite la fiecare testare. Vestea extraordinară este că mâine vor veni 200.000 de teste din Coreea. Mi-a confirmat în seara asta directorul Unifarm şi vom avea o capacitate de testare foarte bună. Aceste penurii nu sunt proprii ţării noastre. În Franţa sunt situaţii critice. Sunt disponibile în jur de 4.500 de teste pe zi, în ciuda unei capacităţi foarte mari de testare”, a afirmat Costache, marţi, la Antena 3.

Costache vrea câte un centru de testare în fiecare judeţ

Ministrul a evidenţiat că tendinţa este de a exista cel puţin un centru de testare în fiecare judeţ. „Implementăm modele restrictive de circulaţie de tipul celor adoptate de colegii din China. Avem o bătălie în prespital şi o…

Citește în stiri din România

Comentariu

Nu mai esti conectat la internet