Pregătirea pentru un control al vederii nu este la fel de complicată pe cât pare. Găsește un optometrist acreditat pentru a-ți programa o consultație, împărtășește detalii legate de problemele de vedere actuale și pregătește-ți istoricul medical pentru a îmbunătăți calitatea recomandărilor pe care le vei primi! Citește în continuare pentru a afla mai multe informații despre aceste etape de pregătire a unui consult de specialitate eficient!

Fă o programare la un optometrist acreditat

Alegerea optometristului este un pas esențial în obținerea unui test de vedere corect și eficient. Căutarea unui optometrist acreditat și cu experiență poate fi realizată prin intermediul internetului, unde pot fi găsite recenzii și recomandări legate de serviciile acestora. De asemenea, este util să ceri recomandări de la persoane de încredere, cum ar fi familia și prietenii. Un optometrist acreditat este un profesionist înregistrat la un organism profesional recunoscut și are experiență în testarea vederii.

După ce ai ales un optometrist potrivit, următorul pas este programarea vizitei. Flexibilitatea oferită de multe clinici optometrice îți permite să alegi o zi și o oră care se potrivesc cel mai bine cu programul tău. Este esențial să îți aloci suficient timp pentru a ajunge la programare fără grabă și stres [1]. Programează-te pentru un test de vedere gratuit în Sibiu, în unul dintre magazinele Lensa!

Pregătirea pentru vizită este un alt aspect important. Este recomandat să îți notezi în prealabil orice întrebări sau probleme pe care le-ai putea avea legate de vedere, pentru a te asigura că nu le uiți în timpul consultației. De asemenea, pentru a obține cele mai precise rezultate în timpul testării vederii, este bine să te odihnești înainte de vizită, pentru a evita oboseala ochilor.

Fă o listă a eventualelor probleme sau modificări de vedere pe care le-ai observat

Primul pas în pregătirea pentru un test de vedere este acela de a identifica orice simptome sau schimbări posibile legate de vederea ta. Simptomele care ar putea indica o problemă de vedere includ vederea încețoșată, dificultatea de a vedea la distanță sau de aproape, durerea oculară, ochii roșii, vederea dublă, dificultatea de a vedea noaptea, sensibilitatea la lumină sau orice modificări ale câmpului vizual. Dacă identifici oricare dintre aceste simptome, este esențial să le notezi în detaliu pentru a le discuta cu specialistul [2].

În plus, este important să observi și să notezi orice schimbări pe termen lung. Unele probleme de vedere pot apărea gradual, fără simptome evidente. Poate fi vorba de nevoia de a strânge ochii pentru a vedea clar, frecvente dureri de cap după ce te uiți la un ecran sau o carte pentru o perioadă îndelungată sau o modificare a modului în care vezi culorile.

Un alt aspect important de notat este modul în care problemele de vedere îți afectează activitățile de zi cu zi. De exemplu, dacă ai dificultăți în a citi, în a conduce, în a recunoaște fețe sau în a te descurca în condiții de lumină slabă, acestea sunt informații valoroase pentru specialist [3].

În ceea ce privește problemele de sănătate asociate, este bine cunoscut faptul că anumite afecțiuni, precum diabetul sau hipertensiunea arterială, pot avea un impact asupra vederii. Dacă ai astfel de probleme de sănătate, este important să le notezi și să discuți despre ele în cadrul programării. În magazinul Lensa Sibiu din Prima Shopping găsești o echipă cu experiență, care te poate consilia!

Pregătește un istoric medical cât mai detaliat, personal și familial

Pregătirea unui istoric medical detaliat, personal și familial, este un pas crucial înainte de a te programa la un optometrist acreditat. Aproximativ 30% dintre cazurile de probleme de vedere sunt legate de condiții de sănătate preexistente, medicamente administrate și istoricul medical al familiei. Astfel, un istoric medical detaliat poate ajuta optometristul să facă o evaluare mai precisă a sănătății ochilor [2].

Pentru a strânge informațiile necesare, începe cu problemele de sănătate personale și familiale. Notează orice afecțiuni oculare pe care le-ai avut în trecut sau pe care le au membrii familiei tale. Înregistrează și orice medicamente pe care le iei în prezent, deoarece unele pot avea efecte secundare care afectează vederea. Dacă ai diabet sau hipertensiune, asigură-te că acestea sunt incluse în istoricul tău medical, deoarece pot afecta sănătatea oculară [1].

Prezentarea istoricului medical la optometrist trebuie să fie clară și eficientă. Înarmează-te cu toate informațiile pe care le-ai strâns și discută-le cu optometristul. Asigură-te că acesta înțelege bine istoricul tău medical și că are toate informațiile de care are nevoie pentru a realiza cel mai precis test de vedere posibil.

Testarea vederii este o etapă esențială de îngrijire a sănătății personale, iar pregătirea adecvată pentru o consultație completă este importantă pentru a obține cele mai bune recomandări. Nu mai amâna programarea periodică pentru evaluarea vederii, mai ales dacă a trecut mai mult de un an de la evaluarea anterioară!

 

Surse:

  1. “Do’s and Don’ts before Eye Exam: How to Prepare for an Eye Exam | Kraff Eye Institute.” Kraffeye.com, kraffeye.com/blog/dos-and-donts-before-eye-exam-how-to-prepare-for-an-eye-exam, accesat la 18.12.2023;
  2. “Eye Exams 101 | How to Prepare for Your Eye Exam.” Comfort Vision Care, 5 Sept. 2018, www.comfortvisioncare.com/eye-health-and-diseases/eye-exams-101/, accesat la 18.12.2023;
  3. “VSP Vision Care | Vision Insurance.” Www.vsp.com, www.vsp.com/eyewear-wellness/eye-health/eye-appointments, accesat la 18.12.2023.

 

 

Publică un comentariu

Comentariu