De teamă că ar pierde bani din drepturile TV, Liga Profesionistă achită pentru deplasările medieșenilor și le suportă și restul cheltuielilor până la sfârșitul sezonului.

Echipa din Mediaș a rămas fără jucători în urmă cu două luni, când toți fotbaliștii importanți au semnat rezilierea contractelor pe care le aveau cu clubul. În locul lor, Gazul a promovat trupa de juniori sub 19 ani.

Societatea nu mai avea niciun ban, deci nu-și permitea să continue în campionat, ceea ce ar fi pus în pericol contractul de drepturi TV. Un meci din Liga 1 costă mai mult de 100.000 de euro, iar firma care deține drepturile amenința să deducă din suma totală de 28,5 milioane de euro anual banii pe care-i valorau partidele nedisputate ale Mediașului, scrie gsp.ro

LPF a găsit soluția ca să nu piardă nimic: îi plătește lui Gaz Metan costurile pentru organizarea meciurilor până la sfârșitul sezonului: deplasări, masă, cazări, baremurile arbitrilor.

Medieșenii pierd încontinuu, fiindcă nu se pot descurca în prima ligă cu lotul lor alcătuit din copii, dar jocurile sunt bifate și Liga încasează suma întreagă din drepturile TV.

Împrumut riscant pentru LPF

Justin Ștefan, secretarul general din instituție, explică modalitatea în care e ajutat clubul din Ardeal: „Banii îi sunt dați lui Gaz Metan sub formă de împrumut”.

Este însă un credit cu un risc imens, din moment ce este posibil ca alb-negrii să nu mai existe deloc de la vară încolo, să falimenteze. Caz în care LPF nu ar avea de unde să recupereze sumele pe care le împrumută acum.

Indiferent de ceea ce se va întâmpla la Mediaș, am făcut tot ceea ce puteam ca să salvăm competiția, să nu dispară nicio echipă. Cred că așa ar fi gândit oricare manager normal. – Justin Ştefan, secretar general LPF

Publică un comentariu

Comentariu