Luna aprilie vine cu o premieră pentru Sibiu, sibieni, iar privit mai în ansamblu, pentru români. Vor fi introduse zboruri charter pe ruta Sibiu – Egipt. Aeroportul de destinație este cel din Sharm El-Sheikh, șarmantul oraș cu deschidere la Marea Roșie. Turoperatorul va fi Cocktail Holidays, compania aeriană, EgyptAir, iar decolările vor avea loc în fiecare zi de sâmbătă, între 3 aprilie și 8 mai 2021.

În ultimii ani, românii au început să introducă Egipt pe lista de destinații preferate, pe lângă Maldive, Zanzibar, Dubai și Turcia. Prin urmare, sibienii care doresc să ajungă acolo, nu mai sunt nevoiți să se deplaseze până pe Aeroportul Henri Coandă, pentru a se putea îmbarca. Nu este de mirare că Egiptul este o preferință de top, deoarece tot ce are inspirație egipteană are puterea de a creau un val de mister, determinându-te să vrei să descoperi mai multe. Universul cinematografic are întotdeauna o puternică influență asupra gusturilor noastre, la fel ca literatura și, mai ales în ultimii ani, jocurile video. Ținutul piramidelor nu este doar o experiență unică, ci mai degrabă, un labirint în care ai nevoie de mai mult timp pentru a găsi lucrurile care contează. Deci, dacă în principal, bugetul este cel care nu îți permite să vizitezi Egiptul de mai multe ori, poți viziona Cleopatra, filmul cu Elizabeth Taylor, apoi să răsfoiești una dintre frumoasele enciclopedii despre Egiptul Antic, care au fost lansate de diverse edituri, ori să încerci o experiență online, cum ar fi jocul Book of Ra, cu o grafică deosebită, sunete pregnante și simboluri caracteristice, ca sarcofagul sau scarabeul.

Acest pas important pentru itineratiul de călătorii care pornesc de pe aeroportul din Sibiu, vine ca urmare a lansării unor zboruri similare de pe aeroportul din Craiova, în luna februarie, având drept colaboratori acelaşi turoperator şi aceeași companie aeriană. Noi, românii, suntem mari călători și deși cei mai mulți apreciem frumusețile pe care propria țară le are de oferit, ne dorim să explorăm și alte orizonturi, privim cu entuziasm dincolo de hotare, întorcându-ne cu zeci de amintiri vizuale. Zborurile pe diverse rute sunt adăugate în funcție de fluctuația preferințelor și, deși este vorba despre un proces în mai multe etape, de cele mai multe ori, lucrurile se consolidează la momentul potrivit, atunci când cererea este mai mare. Durata unui zbor România-Egipt durează aproximativ 3 ore, atunci când nu implică nicio escală, iar asigurarea confortului și, în special, a siguranței, sunt principalii factori care mențin active noile rute introduse. Orice aeroport își dorește să inoveze, să diversifice și să se ridice la așteptările eventualilor pasageri, dar o idee bună necesită un plan riguros de dezvoltare și îndeajuns de mult timp.

Aeronavele pentru zborurile cu destinaţia Sharm El-Sheikh aparțin flotei Airbus 220 Neo, a companiei egiptene EgyptAir, iar capacitatea fiecăreia este de 146 de locuri.

Sibienii care nu au în plan să călătorească spre Egipt cu un zbor charter, au posibilitatea de a alege din oferta de zboruri de linie care pornesc din București, având ca destinații exacte capitala, Cairo, fostul sat pescăresc Hurghada, Alexandria, precum și Sharm El Sheikh.

Publică un comentariu

Comentariu