În jur de 100 de persoane au participat la flashmob-ul organizat sâmbătă la ora 12.00 în fața sediului PSD Sibiu. Duminică de la aceeiași oră mai este programat încă unul intitulat ’’ Flashmob #19 – Bucureșteni, pe 20 venim la voi!’’.

Cel de-al 18-lea flashmob organizat în faţa sediului PSD din Sibiu a constat într-un ”club de lectură”. Aproximativ o sută de persoane au citit timp de 15 minute în zona pe care au numit-o ”liberă decorupţie. Protestatarii au adus şi biletele de tren pe care şi le-au cumpărat pentru a participa la protestul din 20 ianuarie de la Bucureşti, anunță News. Cel de-al 18 flashmob din faţa sediului PSD Sibiu s-a desfăşurat sub titlul ”Vă vedem din Clubul de Lectură”. Aproximativ o sută de persoane s-au strâns în ceea ce au numit ”zona liberă de corupţie” din zona centrală a municipiului Sibiu şi, timp de 15 minute, au citit.

”De la clasic la contemporan, de la Liiceanu şi Pleşu până la Huxley şi Orwell, de la articole şi recenzii de teatru până la legi ale Justiţei, suntem ceea ce citim. De peste o lună, lectura vigilentă a legilor care sunt acum în mâna aleşilor ne-a ajutat să îi vedem cu ochi critici şi să ne dorim să lărgim în fiecare zi cercul nostru de lecturi”, spun organizatorii.
Aceştia au îndemnat manifestanţii să aducă cărţi care să ilustreze mesajul pe care îl au pentru Parlament. Peste drum de sediul PSD SIbiu s-a citit din volume ca ”Şi eu am trăit în comunism” de Ioana Pârvulescu, dar şi din volume semnate de Lucian Boia, ”De ce este România altfel?”, şi Emil Cioran.
Unul dintre protestatari a afişat biletele de tren pe care le-a cumpărat pentru a merge la protestul de la Bucureşti, din 20 ianuarie, alături de mesajul: ”Bilet către normalitate. 20 ianuarie, Bucureşti. No, hai. Vă vedem”.
De altfel, mai mulţi manifestanţi au anunţat deja că vor participa la protestul de la Bucureşti.
”No, hai! În 20 ianuarie, toate drumurile duc la Bucureşti! O parte din comunitatea Vă vedem din Sibiu urcă în tren şi se alătură protestului masiv din Bucureşti. Acum e momentul să acţionăm, când legile Justiţiei ajung la Curtea Constituţională şi la Preşedinte, şi când se încheie vacanţa parlamentară. Vor veni oameni din toată România, aşadar vă încurajăm să veniţi cât mai mulţi”, este mesajul transmis de comunitatea ”Vă vedem din Sibiu”.
De asemenea, protestatarii au afişat un banner cu mesajul ”Respingeţi legile justiţiei”.

Publică un comentariu

Comentariu