Ora de Mediaș
Știri în direct

Iohannis a vorbit la telefon cu Trump – Președintele SUA vrea să ne trimită ventilatoare

Roman 300

Președintele Klaus Iohannis a discutat la telefon, sâmbătă, cu președintele SUA Donald Trump, despre criza epidemiologică provocată de noul coronavirus. Președintele american și-a exprimat intenția de a trimite ventilatoare pentru spitalele din România.

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, convorbirea telefinică a avut loc la inițiativa părții americane, scrie Mediafax.

Klaus Iohannis și Donald Trump au discutat despre criza epidemiologică generate de noul coronavirus, precum și despre modalitățile de consolidare a relației transatlantice și a Parteneriatului Strategic dintre România și SUA.

„Președintele României a exprimat apreciere pentru sprijinul acordat țării noastre de către SUA, referindu-se, printre altele, la facilitarea de către partea americană a utilizării avioanelor de transport sub egida Strategic Airlift Capability din cadrul NATO, care au adus în România echipamente de protecție esențiale pentru personalul medical. Totodată, Președintele Klaus Iohannis a evidențiat și sprijinul american pentru obținerea, de către România, a unui echipament de detecție de tipul RT-PCR, printr-un program al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA), finanțat de SUA, precum și ajutorul de 800.000 de dolari pentru…

Citește în stiri din România

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Nu mai esti conectat la internet