Ora de Mediaș
Știri în direct

Iohannis – ”Este încă prea devreme să relaxăm aceste măsuri. Vedem după 15 mai”

Roman 300

Președintele Klaus Iohannis a avut marți o ședință de evaluare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19, la care au participat premierul și mai mulți miniștri. Șeful statului spune că, după 15 mai, ar putea fi ridicate o parte din restricțiile impuse de autorități, dacă numărul de cazuri și numărul deceselor va fi în scădere.

„Este timpul să ne gândim la ceea ce se numește un plan de relaxare atunci când condițiile sunt îndeplinite. În vigoare e un decret care se termnină pe 15 mai. După 15 mai dacă numărul de persoane infectate scade, dacă numărul de dececese scade, dacă noi respectăm măsurile și lucrurile merg înspre bine este clar că putem să intrăm într-o fază de relaxare.

Această relaxare va fi făcută în pași. Nu va exista o relaxare dintr-o dată, pentru că virusul nu va dispărea. Va trebui să continuăm să trăim cu anumite restricții.

Aceste chestiuni se hotărăsc în baza deciziilor științifice și medicale. Aceste chestiuni vor fi discutate în detaliu cu specialiștii. Cu cei care sunt implicați în gestionarea epidemiei. Vor fi aduse la cunoștiința publicului.

Pe partea economică, unde se lucrează pe un pachet de relansare, ministrul economiei va face declarații”, a explicat Klaus Iohannis.

Citește în stiri din România

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Nu mai esti conectat la internet