Ora de Mediaș
Știri în direct

LIVE ACUM Iohannis – „Am solicitat să avem un număr mai mare de testări pe zi”

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat, marți, în cadrul unei conferințe de presă, că a solicitat să se facă mai multe teste pentru COVID-19 pe zi.

[This post contains video, click to play]

„Pentru mine numărul de teste a fost de la început o preocupare. Adevărul că s-a crescut foarte mult, de la câteva zeci pe zi, la aproape de 10.000 (n.r.: teste). Au existat aparate, dar fără personal, au existat laboratoare fără acreditare. Ministerul Sănătății și în special ministrul Tătaru s-au mișcat foarte bine. Dar e nevoie de creștere în continuare”, a spus Iohannis.

Potrivit șefului statului, specialiștii spun că România testează la un nivel acceptabil. De asemenea, Iohannis precizează că Organizația Mondială a Sănătății transmite că nu are rost să se facă testări în masă.

„Specialiștii mi-au spus că suntem la un nivel acceptabil raportat la milion de români. Pe de altă parte observ că sunt foarte mulți participanți la discuția publică care cer testarea în masă. Dar OMS comunică faptul că nu prea are rost să facem testări în masă, ci la persoanle care prezintă risc sau suspectă de infecție. Totuși, am solicitat să avem un număr mai mare de testări pe zi, inclusiv în perioada când epidemia va bate în retragere. Cu cât mai multe testări, cu atât mai siguri vom fi. Numărul de teste pe zi va crește în continuare în România”, a precizat Klaus Iohannis.

Citește în stiri din România

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Nu mai esti conectat la internet