Medieșeanca Christine Thellman a participat miercuri într-o ședință comună a Comisiei pentru Administrație Publică din care fac parte și a Comisiei omoloage din Parlamentul Republicii Moldova.

”Dezbaterile au atins teme precum: desfășurarea procesului legislativ și controlul parlamentar comparativ, în Parlamentele celor două state, dar și aspecte privind modernizarea cadrului normativ în domeniul reglementării raporturilor administrative.

România este un susținător ferm al Chișinăului în efortul de aderare a statului vecin la Uniunea Europeană, iar prin astfel de întâlniri de lucru ne asigurăm că acest proces va fi unul mai lin. Vom acorda sprijin și sfaturi acolo unde va fi cazul. România a trecut prin acest proces nu de foarte mult timp, avem experiență, avem un cuvânt de spus prin intermediul europarlamentarilor noștri și a demnitarilor de la nivel european.

Am discutat și despre dezvoltarea infrastructurii administrative și instituționale în măsura necesară pentru punerea în aplicare a Acordului de Asociere și integrării europene a Republicii Moldova. Am avut onoarea să abordăm acest subiect și cu Președintelui Parlamentului, Igor Grosu. L-am asigurat de disponibilitatea țării noastre de a fi cel mai vocal avocat al Republicii Moldova la Bruxelles, fapt care se vede de câțiva ani la cel mai înalt nivel. Nu există summit sau reuniune la nivel european în care România să nu amintească de eforturile făcute de Republica Moldova în procesul de integrare UE.

Am deplina încredere că aceste eforturi se vor concretiza în cel mai scurt timp, prin oferirea cetățenilor Republicii Moldova locul care li se cuvine: alături de România în familia europeană.” a scris Christine Thellman pe pagina de Facebook.

Publică un comentariu

Comentariu