Ora de Mediaș
Știri în direct

Ministerul Sănătății dorește modificarea legislației referitoare la testele antigen

Nelu Tătaru: „Testarea trebuie realizată în deplină siguranță pentru persoana testată”

Potrivit MEDIAFAX, Ministerul sănătății dorește modificarea legislației actuale, astfel încât comercializarea și utilizarea testelor rapide antigen pentru Covid 19 să se realizeze în condoții de siguranță.
„Testarea trebuie realizată în condiții de maximă siguranță pentru persoana testată”, a afirmat Ministrul Sănătății Nelu Tătatru citat de MEDIAFAX.
„Testele rapide de detecție a antigenelor SARS CoV 2, la fel ca toate dispozitivele medicale, trebuie utilizate în conformitate cu instrucțiunile producătorilor. În România, testele rapide antigen sunt folosite în prezent pentru triajul simptomaticilor în unitățile de primiri urgențe și în compartimentele de primiri urgențe, având în vedere necesitatea de a descongestiona cât mai rapid dar și în siguranță aceste zone din spitale. Această decizie a fost adoptată conform recomandărilor OMS și ECDC și susținută de Comisia de management clinic și epidemiologic al infecției Covid a Ministerului Sănătății. Pentru a crește accesul populației la diagnostic, Ministerul Sănătății încurajează extinderea acestui tip de testare, dar într-un cadru reglementat, în conformitate cu recomandările organismelor internaționale, OMS și ECDC, și în beneficiul superior al populației testate și al populației generale” transmite Ministerul Sănătății într-un comunicat citat de MEDIAFAX.
În concluzie, de câteva zile testele rapide pentru Covid 19 care se găseau în farmacii, au fost retrase de la comercializare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Nu mai esti conectat la internet