Ora de Mediaș
Știri în direct

Președintele Klaus Iohannis: Nu există nici o intenție de a intra in lockdown după alegeri

Președintele Klaus Iohannis a susținut miercuri, 25 noiembrie, o conferință de presă la Palatul Cotroceni, după ședința de evaluare și prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei de COVID-19 avută cu prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, și Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.
“Am analizat măsurile privind carantina zonală si am solicitat o analiză INSP privind evoluția epidemiei în orasele și municipiile carantinate. Datele arată că începând cu 20 noiembrie se observă o tendință de scădere a numărului de infectări cu SARS-CoV-2. Acest lucru se reflectă în numărul de cazuri săptămânale, cât și în media zilnică a numărului de cazuri și a ratei de pozitivare a probelor. Acest grafic arată evoluția de la începtul pandemiei și se vede clar că am ajuns pe un palier și tendința, linia roșie, e de scădere. Sunt date concrete care dovedesc că masurile luate de autorități au fost corecte și populația a respectat aceste măsuri, ceea ce ne oferă o doză de optimism. Măsurile rămân in vigoare, orice relaxare prematură periclitează rezultatele obținute.
De ce e nevoie de carantinare în localități? Când rata de infectare crește prea mult se impun măsuri suplimentare. Acestea se regăsesc în conceptul de carantinare zonală care reduce mobilitatea, adică locuitorii se întâlnesc mai rar între ei, inhibând transmiterea virusului, mai ales între persoane asimptomatice care nu știu că poartă virusul.
Eu nu intenționez să promovez o instituire a carantinei la nivel național, un așa-zis lockdown, după alegerile parlamentare. Nu există nici o intenție de a intra in lockdown după alegeri. Repet aceste lucruri fiindca sunt politicieni fără scrupule care încearcă să se promoveze cu știri”, a precizat președintele Klaus Iohannis citat de ziare.com

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Nu mai esti conectat la internet