Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat luni seara la Digi24 că este îngrijorat de momentul relaxării, pentru că pericolul infectării este încă prezent și este la fel de mare.

În primele zile de după relaxare, acest pericol ar putea fi chiar mai mare, deși tocmai aceea ar fi perioada în care ar trebui să vedem o curbă descendentă în graficul epidemiei de coronavirus din România.

„Mă îngrijorează momentul relaxării, acel moment în care vom avea o reluare a afluenţei de populaţie dintr-o zonă în alta, o interacţiune şi poate o recrudescenţă a transmiterii locale. Dar rămân totuşi optimist în condiţiile în care consider că precauţiile s-au înţeles, distanţarea s-a înţeles, masca în spaţiile închise s-a înţeles, regulile de igienă s-au înţeles şi atunci să sperăm că avem şi un rezultat care să nu ne facă să impunem şi alte restricţii”, a spus ministrul sănătății întrebat ce îl îngrijorează cel mai mult în acest moment al epidemei din România.

Există o temere că după încheierea stării de urgență oamenii – care s-au săturat să stea închiși în case – nu vor mai ține seama de nicio regulă, punând în pericol rezultatele obținute până acum în lupta cu coronavirusul.

„Vorbeam într-o emisiune trecută despre cei 90 la sută cei care am ascultat și cei 10 la sută care nu au ascultat. Rămâne ca fiecare dintre noi să poată fi corectorul celorlalți, în măsura în care putem să luăm atitudine. Dacă Curtea Constituțională a dat un verdict, s-au restrâns niște drepturi fundamentale… gândiți-vă că…

Citește în stiri din România

Publică un comentariu

Comentariu