Ora de Mediaș
Știri în direct

Orban: „Pregătim un program de relansare economică”

Roman 300

Premierul României, Ludovic Orban, a anunțat că Executivul pregătește un program de relansare economică. Acesta a spus că se vor face investiții publice în infrastructura de transport, energetică, de comunicații, educație și sănătate.

„Pentru investițiile preconizate pentru infrastructura de transport pentru următorii 10 ani este nevoie de cel puțin 250 de mii de locuri de muncă suplimentare. Vom acorda o atenție deosebită pentru investițiile în sănătate. Vom susține prin mecanismul ajutorului de stat investițiile greenfield care vor fi făcute de către companiile noi care vor să se relocheze în România”, a declarat premierul la Digi24.

Orban a adăugat că va exista și un program pentru companiile mijlocii și mari, care nu se califică la IMM Invest, pentru subvenționarea dobânzilor. „Avem deja în pregătire pachete de susținere pentru mai multe categorii de intreprinderi. Suntem pe punctul de a disponibiliza un miliard de euro pentru granturi. Vom prelungi șomajul tehnic pîână la 1 iunie în acele domenii de activitate unde există restricții de desfășurare a activității”, a adăugat prim-ministrul.

Sursa: Mediafax

Sursa: %%sitetitle%% %%post_permalink%%

Citește în stiri din România

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Nu mai esti conectat la internet