Ora de Mediaș
Știri în direct

Orban: „Guvernul plătește șomajul tehnic celor afectați de epidemia de coronavirus”

Premierul Ludovic Orban a susținut, joi dimineață, o videoconferință, unde a declarat că Guvernul va plăti șomajul tehnic angajaților afectați de pandemia de coronavirus. Decizia a fost luată în urma ședinței de guvern care a început miercuri la ora 17:00 și s-a încheiat azi-noapte în jurul orei 3:00.

Orban a spus că una dintre măsurile luate în contextul pandemiei de coronavirus este asigurarea plății șomajului tehnic din bugetul Ministerului Muncii.

„Altă măsură pe care am luat-o este asigurarea plății șomajului tehnic, plata angajaților care intră în șomaj tehnic, din bugetul Ministerului Muncii, prin bugetul de șomaj de la ANOFM. E clar că foarte multe companii sunt afectate direct sau indirect de epidemie și multe companii nu au capacitatea, pentru că s-au redus încasările. Exista riscul ca angajații să fie trimiși în șomaj sau să li se supende contractele. (…) Decizia e de a plăti din bugetul fondului de șomaj 75% din salariul brut, dar nu mai mult de 75% din salariul mediu brut.

Premierul spune că este vorba despre două categorii de angajatori, și anume cei care au fost afectați în mod direct de măsurile restrictive dispuse de autorități și cei care au fost afectați de consecințele pandemiei.

„Avem practic două categorii de…

Citește în stiri din România

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Nu mai esti conectat la internet