Miercuri seara a avut loc o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.
În cadrul ședinței s-a adoptat o hotărâre privind publicarea zilnică a ratei de incidență cumulată din localitățile unde se impun măsuri conform prevederilor în vigoare.

Cea de a doua hotărâre adoptată în ședința de miercuri se referă la transformarea Spitalului de Psihiatrie Gheorghe Preda din Sibiu în spital suport COVID. Spitalul va asigura 23 de paturi pentru pacienții, cu afecțiuni psihice, infectați cu virusul SARS CoV 2.
De asemenea în cadrul ședinței s-a discutat despre necesitatea implicării serviciilor private de ambulanță în operațiunile de recoltare probe în vederea efectuării testării SARS CoV-2, de transfer între spitale și externare a pacienților confirmați pozitiv cu SARS COv-2. În acest sens, s-a stabilit transmiterea unei solicitări către Casa Națională de Asigurări de Sănătate pentru analizarea posibilității decontării acestor servicii.
Direcția de Sănătate Publică a transmis Institutului Național de Sănătate Publică spre avizare propuneri de carantină și o serie de măsuri suplimentare pentru Municipiul Sibiu, Șelimbăr, Cisnădie și Tălmaciu.
În cursul zilei de vineri, 13 noiembrie a.c. va avea loc o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu în cadrul căreia se va analiza situația epidemiologică și conform art. 12 din Legea 136/2020 se va lua hotărârea de carantină zonală în baza propunerilor Direcției de Sănătate Publică Sibiu, avizate de Institutul Național de Sănătate Publică. Toate aceste se vor face în prezența comandatului acțiunii, domnul secretar de stat Raed Arafat.

Publică un comentariu

Comentariu