Ora de Mediaș
Știri în direct

Primul român cu coronavirus – Se află pe nava aflată în carantină în Japonia

Un român aflat pe nava de croazieră Diamond Princess, aflată în apele teritoriale japoneze, a fost depistat pozitiv cu coronavirus. Pe nava în carantină se mai află alți 17 români.

Ambasada României la Tokyo a fost notificată de către Ministerul de Externe al Japoniei că un cetățean român de pe nava de croazieră Diamond Princess, aflată în apele teritoriale japoneze, a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus, transmite MAE, scrie Mediafax.

„Cetățeanul român a fost transferat pentru izolare și tratament la un spital japonez specializat pentru asemenea situații. Misiunea diplomatică a României în Japonia se află în legătură cu cetățeanul român și a efectuat în regim de urgență demersuri pentru obținerea de informații suplimentare cu privire la procedurile sanitare ulterioare care vor fi derulate de către autorităților nipone”, se arată în comunicatul de presă remis de MAE către MEDIAFAX.

Ministerul de Externe adaugă că Ambasada României în Japonia menține legătura și cu ceilalți cetățeni români aflați pe vasul Diamond Princess pe care se află 17 cetățeni români, 15 membri ai echipajului și 2 pasageri.

În ceea ce privește nava de croazieră Westerdam, la bordul căreia se află 17 cetățeni români, dintre care nouă pasageri și…

Citește în stiri din România

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Nu mai esti conectat la internet