Ora de Mediaș
Știri în direct

Șeful ISU Sibiu și-a înscris și a II-a fiică pe locurile pentru romi la cel mai galonat liceu din Sibiu

0

Șeful ISU Sibiu, Cosmin Balcu, revine în atenția opiniei publice din nou. După ce în 2015 și-a înscris fiica cea mare pe locurile pentru romi la Colegiul Brukenthal din Sibiu, acum a făcut același lucru și cu fiica cea mică. Și asta fără a fi clar că cineva din familie este de etnie romă.

Fiica cea mică a lui Cosmin Balcu studiază din toamna anului 2018 la Colegiul Brukenthal din Sibiu. A intrat acolo după ce familia ei a depus dosarul pentru ca ea să fie acceptată pe locurile destinate persoanelor de etnie romă, coform oradesibiu.ro. Tatăl ei spune că acest lucru este perfect legal pentru că socrul său aparține acestei etnii. ”Eu nu știu, nu eu m-am ocupat de acte. Eu nu m-am implicat în această problemă, dar totul este legal, la fel ca și la prima fiică. Nu știu toate demersurile pe care le-a făcut socrul meu, dacă vreți întrebați-l pe el. El s-a ocupat împreună cu soția mea”, a declarat Cosmin Balcu pentru Ora de Sibiu.
Cosmin Balcu nu aparține etniei rome, astfel că altcineva din familie ar trebui să fie rom pentru ca fiica cea mică să fie acceptată la liceu pe locurile acestei etnii. Întrebat despre acest aspect șeful ISU Sibiu s-a fâstâcit, a ocolit răspunsul până când a făcut totuși o declarație.
Citește pe oradesibiu.ro declarațiile lui Balcu și ce spune etodologia de admitere pe locurile destinate elevilor de etnie romă – click aici!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata