Ora de Mediaș
Știri în direct

Starea de urgență prelungită cu 30 de zile în România – Ce măsuri trebuie să respectăm

Roman 300

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, că a emis decretul de prelungire a stării de urgență pe teritoriul României pentru încă 30 de zile. 

Iohannis a spus că nu a trecut pericolul și nu se pune problema unei „relaxări a restricțiilor”.

„Am emis azi decretul de prelungire cu 30 de zile a stării de urgență pe tot teritoriul României. (…) Pericolul nu a trecut, iar o relaxare a restricțiilor, cum văd că cer cu inconștiență unii politiceni, ar duce la o creștere vertiginoasă de noi cazuri de infectare, suprapopulare spitalelor și o presiune uriașă pe sistemul sanitar”, a spus Klaus Iohannis, într-o declarație de presă.

Șeful statului a adăugat că prin decretul semnat marți, de prelungire a stării de urgență, se pot plafona prețurile medicamentelor.

„Se pot plafona prețurile la alimente de strictă necesitate, medicamente, utilități. (…) Am adăugat în drecet o mențiune specială dacă se va constata o scădere a prețurilor la energie: în acest caz, guvernul va lua măsurile necesare ca scăderile să se reflecte în prețuri”, a spus Klaus Iohannis.

Decretul menționează și că școlile rămân închise, suspendându-se toate activitățile didactice care presupun prezența fizică.

Iohannis a mai spus că termenele de preaviz în…

Citește în stiri din România

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Nu mai esti conectat la internet