Un nou studiu indică faptul că sistemul imunitar uman stochează informații despre coronavirus, astfel încât să poată combate virusul în cazul reinfectării.

Oamenii de știință care au monitorizat răspunsurile imune la virusul SARS-CoV-2 au observat semne încurajatoare ale apariției unei imunități puternice și de durată, chiar și la persoanele care au dezvoltat doar simptome ușoare ale COVID-19. Anticorpii, precum și limfocitele B și T, care sunt capabile să recunoască virusul, par să persiste luni de zile după ce organismul s-a vindecat, scrie Digi24.

Deși cercetătorii nu pot prognoza cât vor dura aceste răspunsuri imune, mulți experți consideră că noile date oferă un indiciu binevenit că celulele „își fac treaba” și vor avea șanse mari să se oprească coronavirusul, dacă organismul este reinfectat.

Protecția împotriva reinfectării nu poate fi complet confirmată până când nu există dovezi că majoritatea oamenilor care se confruntă cu virusul, a doua oară, pot învinge virusul mai repede, a declarat Marion Pepper, medic imunolog în cadrul Universității Washington. Însă această descoperire ar putea ajuta la stoparea îngrijorărilor recente cu privire la capacitatea sistemului imunitar de a recunoaște virusul.

Publică un comentariu

Comentariu