Ora de Mediaș
Știri în direct

Tone de substanțe periculoase au ars aseara la Sibiu. S-a deschis o anchetă penală

Tone de substanțe au ars aseară la Sibiu, în urma unui incendiu izbugnit la un deposit de substanțe toxice.

Peste 300 de pompieri au intervenit la acest incenciu, iar focul a fost stins după nouă ore.

În cursul acestei zile, seful ISU Sibiu, Cosmin Balcu, a vorbit despre acest incendiu.

„Acum, raportat la incendiul care s-a produs, acum noi verificăm pe lângă, stabilirea cauzei probabile de incendiu, verificăm şi respectarea autorizaţiei şi verificăm şi respectarea măsurilor. E clar că s-a încălcat legislaţia în momentul în care noi avem un incendiu. Că, dacă nu aveam incendiu şi se respecta autorizaţia întocmai, e clar. Noi vom aplica legea”, a spus Balcu.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Sibiu a anunţat că, s-a deschis un dosar penal în cauza incendiului de la depozitul de substanţe periculoase.

„In cauza s-a deschis un dosar penal de cercetare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere din culpă. La cercetări participă politişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi Serviciului Criminalistic. Investigaţia aflată in curs de desfăşurare urmează a stabili toate circumstanţele producerii incidentului”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu, Elena Welter.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), viaţa sibienilor nu a fost pusă în pericol prin acest incendiu, nefiind o poluare cu substanţe peste normele admise.

Depozitul de substanţe periculoase se află la marginea municipiului Sibiu, fiind situat într-o zonă locuită. Aici au ars peste 80 de tone de substanţe, care deocamdată sunt necunoscute de către pompieri, potrivit şefului ISU. Pompierii au intervenit în urma unui apel la 112 din partea populaţiei. Depozitul nu era păzit la momentul izbucnirii incendiului, susţine şeful ISU Sibiu, Cosmin Balcu.

Deocamdată nu se ştie cert nici ce substanţe periculoase au ars, nici valoarea pagubei şi nici dacă acest depozit era asigurat, potrivit ISU Sibiu

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata