Ora de Mediaș
Știri în direct

Trecerea la de la transmisia de date 4G la 5G e tot mai aproape în România

Aplicarea noii tehnologii de transmisie de date 5G urmează să fie pusă în discuție la finalul lunii viitoare, potrivit lui Eduard Lucian Lovin, vicepreședintele Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM). Acesta a precizat, joi, că proiectul de lege privind Strategia 5G va fi pus în dezbatere publică, într-o primă formă, la finalul lunii octombrie.

În țări precum Correa de Sud, tehnologia 5G se aplică deja, Samsung pregătind și telefoanele pe care le lansează local cu 5G, care 5G este numele generației a cincea de tehnologie rețele celulare fără fir, aceasta fiind succesoarea tehnologiei 4G.

„Previzionăm că, undeva la finalul lunii viitoare, vom putea ieși în consultare publică cu un document privind Strategia 5G, (…) după 15 noiembrie să preluăm ultimele observații, iar, până la finalul anului, să fie adoptată în Guvern și cu sprijinul Ministerului Comunicațiilor”, a declarat Lovin, în cadrul conferinței „Smart Transformation Forum 2018”.

Vicepreședintele ANCOM a subliniat că 5G va avea impact dincolo de industria telecom, „pentru toate domeniile economice – transport, educație, agricultură” etc., în activitatea de zi cu zi, deoarece permite conectarea mai rapidă a diverselor tipuri de servicii.

Oficialul ANCOM a mai menționat că telecomul este un catalizator pentru toate transformările legate de smart cities (orașele inteligente). „Am putea spune că telecomul reprezintă pentru economie și societate ceea ce reprezintă sistemul nervos pentru organisumul uman”, a adăugat Lovin.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Nu mai esti conectat la internet