Ora de Mediaș
Știri în direct

VIDEO: Fără slujbe de Paște în biserici. Acordul MAI-BOR a fost modificat

Roman 300

Acordul dintre MAI și BOR a fost modificat. Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat că nu vor avea loc slujbe în biserici, Paștiul fiind distribuit la domiciliul credincioșilor de către personalul clerical și voluntari. 

[This post contains video, click to play]

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat, miercuri seara, că acordul dintre MAI și Biserica Ortodoxă Română a fost modificat, avându-se în vedere estimările recente ale specialiștilor pentru următoarele două săptămâni, care prevăd extinderea pandemiei.

Astfel, slujbele religioase din Noaptea de Înviere se vor oficia cu respectarea îndrumărilor Bisericii Ortodoxe Române și a prevederilor din ordonanțele militare privind reuniunile publice și distanțarea fizică, fără participarea credincioșilor în incinta, în curtea sau în apropierea lăcașurilor de cult.

De asemenea, pâine binecuvântată în formă de prescuri, stropită cu aghiasmă și vin, numită „Paști, care va fi sfințită joi, 16 aprilie, va fi distribuită la domiciliul credincioșilor din toate parohiile de către personalul clerical și de voluntarii. Acest lucru se va întâmpla vineri, 17 aprilie și sâmbătă, 18 aprilie, în intervalul orar 08.00 – 17.00 și în prima zi de Paști între orele 06.00 – 12.00, la…

Citește în stiri din România

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Nu mai esti conectat la internet