Prima lună de toamnă și-a făcut deja simțită prezența, și odată cu ea am experimentat începerea unui nou an școlar. Copiii vor merge la orele de curs, iar părinții, în fiecare dimineață vor reîncepe să pregătească pe lângă micul dejun, și pachețelul cu mâncare pentru pauzele dintre ore. Sandwich-urile sunt o gustare sățioasă, ușor de preparat, dar mai ales pe placul celor mici.

Unt cremos pentru prânzul de la școală

Aproape orice părinte, al cărui copil este încă elev, cel puțin odată pe săptămână, își pune  întrebarea: ce să pun sănătos și gustos în pachețelul pentru prânz? În ajutorul părinților și al celor mici, vine Seviș Sibiu, Fabrica de Lactate din Cisnădie, unul dintre cei mai cunoscuți producători locali din județ, și nu numai. Aici găsim untul proaspăt și cremos, nelipsit dintre feliile de pâine prăjită din gustarea copiilor pentru școală, și deliciosul cașcaval, în diverse sortimente. ,,Untul produs de fabrica noastră este natural, conține 82% grăsime și nu are conservanți sau aditivi. Termenul de valabilitate nu depășește 30 de zile, ceea ce arată că este sănătos, deoarece acest produs lactat, ca de altfel oricare alt aliment preparat din lapte, cu cât are termen de valabilitate mai mic, cu atât se demonstrează că este mai natural”, explică Magda Horhat, managerul Fabricii de Lactate Seviș. De asemenea, untul de calitate, potrivit mangerului companiei, se observă după textură.  Acesta nu se topește instant pe felia de pâine. Se lasă aproximativ 15-20 de minute, după ce este scos din frigider, timp în care celulele de grăsime ajung la temperature optimă, care îi permite să fie întins ușor.

Untul Seviș se poate cumpăra ambalat în caserolă, la 200 de grame, dar și sub formă de baton, la 400 de grame. Prețul este unul accesibil, Seviș Sibiu menținându-și costul produselor neschimbat, în pofida valului de scumpiri din ultima perioadă.

Cașcaval și mozzarella, gustul desăvârșit al laptelui românesc

Un sandwich bun, asezonat cu câteva felii proaspete de cașcaval pe lângă untul cremos, este mâncarea preferată a copiilor. Dalia, Penteleu sau Crinț, sunt câteva astfel de sortimente de la Seviș, proaspete, naturale, din lapte de vacă românesc, de la ferma proprie sau de la producătorii locali de lapte din județul Sibiu. ,,Cașcavalul Seviș nu conține adaosuri vegetale, aditivi artificiali sau alte ingrediente chimice, ca de altfel toate produsele noastre. Este, de asemenea, alegerea perfectă pentru micul dejun sau pentru sandwich-urile copiilor la școală, asigurându-le gustarea zilnică foarte sănătoasă și delicioasă”, este de părere Magda Horhat. Un alt produs recomandat de specialiștii de la Seviș, care se pretează foarte bine în sandwich-urilor celor mici, este mozzarella. Un produs cu 45% grăsime, în care se regăsește toată savoarea și dulceața laptelui. Toate produsele Seviș sunt preparate din lapte de vacă autohton, obținut în cea mai mare parte, de la propria fermă de văcuțe. Secretul gustului desăvârșit de la Seviș, cel autentic, de odinioară, este oferit de rețetele tradiționale din Mărginimea Sibiului, pe care experții în lactate ai fabricii, încă le folosesc.

Consumatorii de lactate care doresc să cumpere produse sănătoase din lapte la prețuri foarte bune, sunt aşteptaţi în magazinele Seviş din oraş :

Piaţa Cibin – luni-vineri 09.00-17.00 /sâmbătă 09.00-13.00

Piaţa Rahovei – luni-vineri 09.00-17.00 /sâmbătă 09-13.00

Intrarea magazinului Carrefour – luni-duminică 08.00-21.00

Incinta Fabricii de lactate (Cisnădie, Str, Sibiului, nr, 48) – luni-vineri 07.00-15.00.

 

Pentru noutăți și informații despre produsele proaspete de la Seviș, se poate accesa si pagina de facebook a fabricii.

 

 

 

Publică un comentariu

Comentariu