Polițiștii nu pot cere femeilor cu semne vizibile de sarcină să se așeze șezut sau culcat și nici persoanelor cu semne vizibile ale unei dizabilități sau copiilor

În Monitorul Oficial al României a fost publicată Legea 192 /2019, pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul ordinii și siguranței publice, care urmează să intre în vigoare în această lună. Legea modifică și completează Legea nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, Legea nr. 218/2002 privind organizarea și funcționarea Poliției Române și Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 104/2001 privind organizarea și funcționarea Poliției de Frontieră Române.

Potrivit noilor prevederi, polițistul este îndreptățit să solicite persoanei care face obiectul legitimării să țină mâinile la vedere și, după caz, să renunțe temporar la mijloacele ce pot fi folosite pentru un atac armat. De asemenea, polițistul este îndreptățit să solicite persoanei care face obiectul controlului corporal să adopte o poziție inofensivă, ce permite realizarea în siguranță a acestui control. Prin poziție inofensivă se înțelege ținerea mâinilor deasupra capului sau paralel cu solul, depărtarea…

Citește în stiri din România

Publică un comentariu

Comentariu