Ora de Mediaș
Știri în direct

Mii de elevi susțin joi proba de Limbă maternă la Evaluarea Națională

Peste 10.000 de elevi vor susține joi proba scrisă la Limba și literatura maternă din cadrul Evaluării Naționale. Acesta este ultima probă a examenului din acest an, după cele de Limba și literatura română și Matematică, desfășurate luni, respectiv miercuri.

La proba scrisă de Limba și literatura maternă vor participa joi 10.311 elevi.

Primele rezultate ale Evaluării Naționale vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14.00. În conformitate cu regulamentele europene și la solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00).

În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate sâmbătă, 27 iunie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Nu mai esti conectat la internet