Sportul joacă un rol important în viața fiecăruia dintre noi. Orice tip de activitate fizică este necesară unei vieți echilibrate. În timp ce mișcarea aduce numeroase beneficii pentru sănătate, fie că vorbim de cea fizică sau mentală, acesta previne apariția unor probleme de sănătate, îmbunătățește calitatea somnului, crește stima de sine și prelungește durata de viață. Datorită acestor plusuri și nu numai, sportul a fost integrat cu succes în viața fiecăruia dinte noi. În Mediaș lucrurile stau foarte bine din acest punct de vedere. Locuitorii au la dispoziție diferite baze sportive și cluburi de profil la care se pot înscrie pentru a-și practica abilitățile. Să aruncăm o privire asupra celor mai apreciate sporturi din Mediaș dar și a felului în care acestea se desfășoară.

Regele sporturilor

Când vine vorba despre unul dintre cele mai populare sporturi la nivel mondial, sibienii sunt adevărați iubitori ai acestuia. Echipa locală Gaz Metan Mediaș are un istoric de excepție. Aceasta a fost fondată inițial în anul 1945.Evoluția jucătorilor de excepție a dus echipa până în finala Cupei României.

În momentul de față ei joacă în Liga 1, alături de câțiva dintre cei mai apreciați jucători români. Clubul sportiv selectează talente care vor avea un viitor la fel de strălucit în lumea fotbalului. Cele două echipe ale clubului de fotbal local U9 și U13 fac performanță la cel mai înalt nivel alături de antrenorii lor iscusiți.

Baschet

Un joc la fel de apreciat în toată lume este baschetul. Datorită jucătorilor talentați care au dus acest sport la un alt nivel în Mediaș, generațiile actuale de sportivi reușesc să se mențină pe aceeași linie. De curând, a fost inaugurat un nou teren de baschet. Baza sportivă a fost numită după unul dintre cei mai pricepuți jucători ai zonei, Elemer Tordai.

Terenul de baschet din Mediaș a fost proiectat după standardele FIBA și dispune de 60 de locuri pentru spectatori și camere video de pe care se vor face transmisiuni live. Lotul este format din jucători de excepție, printre care Titus Nicoară, Daniel Banciu, americanul Jacob Gibson sau Andrei Iliescu.

Jocuri ale minții

Există diferite opțiuni pe care jucătorii din Mediaș le au la îndemână dacă vor să practice sport. Fotbalul și baschetul sunt foarte apreciate de către locuitorii acestei regiuni. Aceste activități sunt un mod bun de a rămâne în formă, a reduce stresul și a îmbunătăți condiția fizică. Acesta este și motivul pentru care ele sunt practicate atât la nivel amator dar și de către profesioniști.

Pe de altă parte, jocurile minții sunt la fel de apreciate. Jocurile de cărți sau pokerul nu par foarte solicitante din punct de vedere fizic. Cu toate acestea, ele sunt la fel de intense pentru mintea celor care le practică și există în atât de multe variații, ceea ce le face captivante. Pe lângă faptul că stimulează mintea și reduc stresul, jocurile de poker îmbunătățesc autocontrolul și dezvoltarea unei strategii.

Tenis de masă

Acest sport este foarte interesant și deosebit. În anul 1922 acesta a revenit în România după o anumită pauză de timp și a evoluat la nivelul campionatelor mondiale chiar. Cu toate că este cunoscut sub diferite denumiri, cea mai popular termen rămâne cel de ping-pong.

Încă de la înființarea secției de tenis de masă din Mediaș echipele au avut parte de rezultate de excepție la competițiile naționale. Performanțele dovedesc încă o dată talentul sportiv de care dau dovadă sibienii. Jucătorii au reușit de-a lungul timpului să obțină performanțe excelente chiar și în cadrul întrecerilor Europei de Est. Câteva exemple sunt Mara Moca, ocupantă a locului întâi și Beatrice Hila de pe locul trei. Cu toate că sportivii s-au duelat pentru prima dată la un concurs de talie internațională doar în anul 2019, dedicarea și motivarea de care au dat dovadă le-au adus rezultate numaidecât.

În concluzie, sportul ocupă un loc important în societatea orașului Mediaș. Indiferent dacă este practicat în scop de divertisment sau la nivel profesionist, rezultatele vorbesc de la sine. Jucători de excepție emblematici din diferite domenii reprezintă atât zona aceasta cât și România cu mândrie. Mai mult, ei reușesc să ridice ștacheta la un alt nivel și promovează mișcarea. Nu în ultimul rând, rezultatele excelente obținute îi fac pe din ce în ce mai mulți locuitori să se înscrie la cluburile locale și să arate că disciplina sportivă va fi mereu apreciată.

Publică un comentariu

Comentariu